vineri, 23 aprilie 2010

Prajitura cu Cacao


Prăjitură cu cacao


Ingrediente: 300gr făină,
100 gr untură,
100 gr zahar pudra,
1 lingură cacao,
1 ou,
4 linguri lapte în care se dizolvă o linguriţă de amoniac.
Din toate acestea se face o cocă şi se împarte în două, se coace pe dosul tăvii.
Trei gălbenuşuri, 12 linguri zahăr praf se freacă, apoi adăugăm pe rând 6 linguri apă
şi 12 linguri făină.
O linguriţă amoniac şi cele trei albuşuri bătute spumă cu linguri de apă.
Compoziţia aceasta o coacem tot în tavă unde am copt foile, ca să fie la fel de mari.
în tavă, înainte de a pune compoziţia, punem hârtie fără a se unge.
Se coace la foc potrivit. Această foaie, după ce s-a răcit, se stopeşte cu coniac sau
rom, în care se pune sirop, se stopeşte pe ambele părţi.
Crema: 200 gr unt,
200 gr zahăr pudra.
Se freacă untul cu zahărul spumă, separat într-o cratiţă se fierbe 400 gr lapte cu o
lingură de făină să fie o pastă grosă, se pune 1 praf de vanilie şi când se răceşte se
amestecă cu untul şi zahărul care au fost frecate spumă.
Se pune o foaie din prima compoziţie apoi crema, iar pe urmă foaia galbenă, crema
şi la urmă cealaltă foaie din prima compoziţie.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu