vineri, 23 aprilie 2010

Prăjitură cu cremă de lămâie


Prăjitură cu cremă de lămâie


Ingrediente: 400gr făină,
100 gr margarina,
100 gr zahăr,
200ml lapte,
1 ou,
sare,
coaja de lamaie,
cacao,
1 praf de copt
Se freacă margarina cu zahărul până ce acesta se topeşte. Se pune apoi laptele, făina
şi oul, praful de copt stins cu oţet, coaja de lămâie. Se împarte în 2 părţi şi se coc pe dosul
tăvii.
Blatul: 5 ouă,
10 lg de zahăr,
8 lg făină,
3 lg de apă.
Crema : se face gris din 1/2 lapte şi zahăr după gust. După ce s-a răcit se pune
margarina sau un unt, se pune coaja şi zeama unei lămâi şi se freacă până se
întăreşte.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu