joi, 18 noiembrie 2010

Castraveti in Saramura

Castraveti in Saramura
Se aleg castraveţi tineri şi foarte proaspeţi. Se spală în apă rece şi se taie puţin din capete. Dacă sunt castraveţi mai groşi care trebuie să se mureze repede, se despică puţin la mijloc în lungime, cu un cuţit. Se pune apa la fiert cu
sare, în proporţie de 50 g de sare la 1 l de apă. După ce a dat câteva clocote, se

dă la o parte să se limpezească.
Se aşază castraveţii în borcan, se pun printre ei căţei de usturoi, iar
deasupra se acoperă cu crengi de mărar. Se toarnă saramura fierbinte şi se
leagă cu hârtie pergament. Dacă borcanul este de sticlă, pentru a nu plesni, se
înfăşoară într-o cârpă udă. Se pune la soare şi se lasă 2 — 3 zile. Între timp se
vântură zeama de două, trei ori. După ce sunt bine muraţi, se ţin la rece şi se
consumă după pofta.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu