marți, 23 noiembrie 2010

Leacuri si retete naturiste pentru inima

Leacuri si retete naturiste pentru inima
Boli de inima asociate cu hipercolesterolemie

- se scot din alimentatie : carne,prajeli,unt,margarina, dulciuri
- se consuma zilnic 100g seminte de dovleac, neprelucrate termic,care contin acizi grasi polinesaturati,cu efect benefic asupra elasticitatii vaselor de sange

Cardiopatie ischemica
- se amesteca paducel,talpa gastei,maghiran,coada calului
- se consuma in fiecare zi 2 catei de usturoi,la inceput jumatate,apoi unul pana se ajunge la 2.
Dureri de inima
- 10 fire de patrunjel cu radacina se spala si se pun la firt intr-un litru de vin alb,timp de 3 minute apoi se adauga 100g de miere si se mai fierbe compozitia 4 minute.Se pune in sticle clatite cu alcool si in momentul aparitiei durerilor se iau cate 2 lingurite.
Hipotensiune,Ischemie cardiaca
- fulgii de orz maresc pe cale naturala tensiunea,fara riscul de a-si face prezenta hipertensiunea,tensiunea oscilanta sau palpitatiile.
Hipertensiune
- tinctura de branca ursului 50 de picaturi de 4ori/zi inainte de masa.Planta se administreaza cu maghiran care are rol compresor.In timpul curei nu se sta la soare.Supradozarea duce la reactii alergice,vasodilatatie periferica,hipotensiune.
- 2 lamai medii si 2 portocale se taie,se curata de samburi,se trec prin masina de tocat,pasta rezultata se amesteca cu 2 linguri de miere si se tine intr-un borcan la frigider.Se vor lua 2 - 3 lingurite dimineata cu ceai sau inainte de masa.Util pentru curatatrea vaselor de sange,pentru a mentine tensiunea arteriala in limite normale,pentru a prevenii infarcturile si atacurile de cord.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu