vineri, 23 aprilie 2010


Supa cu Galuste


Găluştele: 1 Iingură unt sau untură, 1 ou, 4 linguri griş, sare.
Se freacă oul cu o lingură rasă de unt sau de untură, până se face ca o
cremă. Se pune grişul câte puţin şi sare. Pasta trebuie să aibă consistenţa unei
smântâni groase.
Se strecoară supa într-o cratiţă destul de mare, astfel încât găluştele să
nu se atingă între ele şi să se sfărâme. Când supa clocoteşte, se ia cu o
linguriţă din pasta de griş şi se dă drumul în supă. Se acoperă cratiţa şi se lasă
să fiarbă ia foc mic. În douăzeci de minute sunt fierte. Când sunt gata, se iau cu
lingura de spumuit, se pun în castron cu grijă să nu se sfărâme şi se strecoară
deasupra supa în care au fiert, adăugând şi restul de zeamă care a fost ţinut la
cald.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu