vineri, 23 aprilie 2010


Prepelite la Frigare

Ingrediente:

6 prepelite, câteva frunze de vita, 200 g slănină, 6 felii de paine, 1 lingură
unt, sare.
Spre deosebire de alte vânaturi, prepeliţele trebuie pregătite cât mai
proaspete. Se jumulesc cu puţin înainte de a fi pregătite. Se scot intestinele şi
măruntaiele, se pârlesc iute la flacără de spirt, se şterg cu o cârpă uscată. Se
pune ficatul înăuntru cu puţină sare. Se învelesc întâi într-o frunză de viţă unsă
cu unt, apoi, într-o felie foarte subţire de slănină, dar destul de mare ca să le
acopere cât mai mult. Se leagă cu aţă. Se pun câte 2 — 3 pe frigări mici de lemn.
Se frig pe grătar la foc iute. Când sunt gata, se scot de pe frigări, se desfac aţele,
se scoate frunza de viţă. Se presară cu sare. Se servesc cu slănina în care au
fost fripte, pe felioare de paine prajita in unt.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu