vineri, 23 aprilie 2010


Pilaf de Prepelite

Ingrediente:

4 prepelite, 2 linguri unt, 1 ceapă mijlocie, 1 ceaşcă mare de orez, sare.
Se curăţă patru prepeliţe, se taie în două în lungime şi se sărează. Se
înfierbântă o lingură de unt într-o cratiţă, se pun prepeliţele şi se ţin până încep
să prindă culoare, fără sa se rumeneasca prea tare. Se adaugă apă cât să le
cuprindă şi o ceapă tăiată în două. Se lasă să fiarbă acoperit. În altă cratiţă se
încinge o lingură bună de unt, se adaugă o ceaşcă de orez şi se amestecă până
începe orezul să capete o culoare aurie. Se stinge cu două ceşti de zeamă strecurată
în care au fiert prepeliţele, amestecând până începe orezul să fiarbă. Când este
pe jumătate fiert, se adaugă prepeliţele, se gusta de sare şi se da cratiţa la
cuptor, la foc potrivit. Se ţine până ce orezul este fiert, fără să fie sfărâmat şi
lipicios. După ce a fost dat la cuptor, nu se mai umblă cu lingura în orez.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu