vineri, 23 aprilie 2010


Lichior de portocale


Ingrediente:
1 l alcool de 90°, 1 l lapte crud, 1 kg zahăr tos, 4 portocale, 1 lămâie.
Într-un borcan de 4 kg se pun alcoolul, laptele crud, zahărul, 4 portocale
tăiate bucăţi potrivite, cu coajă şi cu sâmburi, şi o lamaie taiata bucaţi. Se leagă
borcanul şi se pune într-un loc ferit, unde se lasă să stea o lună întreagă. La
fiecare 2 — 3 zile se amestecă bine conţinutul cu o lingură mare de lemn. După
acest timp, se strecoară totul printr-un tifon, storcând bine să iasă toată zeama
din portocale. Lichidul obţinut se filtrează astfel: într-o pâlnie obişnuită de metal
sau de sticlă se pune o altă pâlnie de hârtie de filtru prin care se toarnă încet în
sticle lichidul de mai sus. Filtrarea se face în cîteva ore, iar lichiorul trebuie să
iasă perfect limpede. Cât are încă lichid, pâlnia de hârtie nu trebuie atinsă,
deoarece s-ar rupe imediat. Când s-a depus prea mult reziduu pe ea, se
înlocuieşte cu altă hârtie de filtru. Lichiorul astfel obţinut se toarnă în sticle, se
astupă şi se păstrează oricât timp.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu