vineri, 23 aprilie 2010

Prajitura cu Visine


Prăjitură cu vişine


Ingrediente 1 aluat: 125gr unt,
150gr zahăr pudră,
2 linguri apă,
300 gr făină,
1 ou întreg,
un praf de copt
o vanilie.
Ingrediente 2 aluat: 4 linguri zahăr pudră,
3 ouă,
3 linguri făină,
zahăr vanilat,
l kg vişine.
Primul aluat:
Se freacă untul cu zahărul într-un castron, se amestecă cu oul, apa şi praful de copt
şi la urmă de tot se pune făina câte puţin, iar apoi zahărul vanilat. Se unge tava şi se
potriveşte coca în tavă cu mâna. Se pun vişinele fără sâmburi şi scurse bine de zeamă.
Al doilea aluat:
Se freacă gălbenuşurile cu zahărul, se adaugă făina. Albuşurile se bat spumă foarte
tare şi se mai adaugă 2 linguri de zahăr, apoi se amestecă cu celelalte şi se aşează pe
vişine. Se coace la foc potrivit. Notă: Vişinele se desfac de sâmburi, se pune zahăr pe ele şi
se lasă de azi pe mâine.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu