vineri, 23 aprilie 2010


Muraturi pentru iarna la borcan


Într-o oală mare, se pun la fiert 9 l de apă cu 1/2 kg sare şi 1/2 l oţet. Se
aşază în borcane de sticlă, de 5 — 6 l, bucăţi de varză roşie, bucaţi de conopida,
alternând cu morcovi şi ţelină tăiate felii mai groase, gogonele şi ardei lungi. Se
înfăşoară borcanul cu o cârpă groasă bine umezită şi se toarnă fierbinte soluţia
de apă cu sare şi oţet (dacă este bine înfăşurat cu cârpă udă, borcanul nu
plesneşte). Se pun deasupra câteva boabe de piper, câţiva căţei de usturoi, 2 —
3 frunze de dafin şi o creangă de mărar uscat. Se leagă borcanul cu hârtie
celofan pusă în două şi se ţine la căldură până se limpezeşte apa. Se pune spre
păstrare la un loc răcoros
.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu