vineri, 23 aprilie 2010


Caltabosi


Se fierb inima, plămânul, splina şi carnea mai sângeroasă de la gât şi,
după ce s-au răcorit, se trec prin maşina de carne sau se toacă cu satârul. La 1
kg de măruntaie se adaugă aproape 1/2 kg de orez potrivit de fiert (să nu fie
trecut din fiert), scurs şi spălat în apă rece, sare, piper, enibahar, maghiran şi
ceapa prajita, după gust. Se amestecă totul bine şi se umple cartaboşul. Se pune
să fiarbă 10 — 15 minute în clocote mici, în zeama în care au fiert măruntaiele.
Se servesc calzi sau se scot din zeamă şi după ce s-au răcorit, se prăjesc în
untură. La fel se pot face şi cu sânge, ca la tobă. De asemenea se pot pregăti şi
cu măruntaiele nefierte la început.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu