vineri, 23 aprilie 2010


Ciorba Taraneasca



Ingrediente:

2 l apă, 1 l borş, 1 kg carne de vacă, 1 ceapă, 1 morcov, 1 pătrunjel, 1/2
ţelină, 1 mână fasole ţucără, 1/4 varză mică, 2 cartofi, 2 roşii, verdeaţă
(mărar, pătrunjel, leuştean), sare.
Se taie carnea de vacă în bucăţi potrivite şi se pune la fiert într-o oală cu
apă. Când începe să fiarbă, se ia spuma de două trei ori. Se pune sare. Se
adaugă apoi tot zarzavatul tăiat mărunt, fasolea ţucără tăiată bucăţi şi spre
sfârşit varza, cartofii şi roşiile, sau o lingură de bulion de roşii. Se lasă să fiarbă
cât trebuie, fără sa se sfărâme zarzavatul. Separat se fierbe 1 l borş şi se
strecoară în oala în care fierbe zarzavatul. Se adaugă frunze de leuştean sau de
tarhon, de pătrunjel şi de mărar. Se gustă de sare, se potriveşte de acru, se
adaugă la nevoie sare de lămâie dizolvată separat, în apă. Se lasă să mai dea
câteva clocote.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu