vineri, 23 aprilie 2010

Ciorba de Crap

Ingrediente:

2l de apă, 1 l borş, 6 bucăţi de crap (cam 600 g), zarzavat de supă, 3 linguri
orez, verdeaţă, sare.
Se taie mărunt un morcov, un pătrunjel, ceapă. Se pun să fiarbă cu apă,
adăugind orezul ales şi spălat. Se curăţă crapul, se scoate osul amar de la cap,
iar după ce a fost spintecat şi i s-au scos maţele, se mai spală numai într-o apă,
fără să fie ţinut mult, ca să nu-i iasă dulceaţa. Se taie bucăţi şi când zarzavatul
este aproape fiert, se pune şi pestele în oala (de obicei bucăţile frumoase se
aleg pentru prăjit sau pentru altă mâncare, iar la ciorbă se pun capul şi coada).

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu