vineri, 23 aprilie 2010


Ciorba de Bureti


Ingrediente:

2 l apă, 1 l borş, 500 g bureţi, zarzavat de supă, sare.
Ciorba se poate pregăti cu bureţii proaspeţi, cum au fost culeşi din pădure,
sau cu bureţi uscaţi pentru iarnă. Se fierb într-o oală cu apă, un morcov,
pătrunjel, mărar şi o ceapă. Se aleg bureţii să nu fie viermănoşi, se taie în două
sau mai mărunt şi se pun în oala cu zarzavat. Când sunt fierţi, se adaugă borşul
fiert separat, se potriveşte de sare şi se lasă să mai dea împreună câteva
clocote. După gust se poate adăuga puţin rântaş, făcut dintr-o ceapă tocată,
prăjită în ulei cu puţină făină, şi stinsă cu apă. Buretii uscati se pun la muiat din
ajun, într-un vas cu apă.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu