vineri, 23 aprilie 2010


Castraveciori in Otet


Se aleg castraveti mici şi foarte proaspeţi. Se spală, se taie puţin la capete
şi se scurg bine de apă. De asemenea se pregătesc câţiva morcovi tăiaţi cu
cuţitul special, în rondele crestate, câteva frunze de ţelină şi după gust, câţiva
căţei de usturoi. În acest timp se fierbe oţetul cu sare, astfel încât să fie bine
sărat la gust (circa 50 g la 1 l de oţet) şi cu câteva boabe de piper. Oţetul de vin
este mai bun, dar se poate întrebuinţa şi oţet obişnuit, de 9°. Se lasă separat să
se răcorească. Se aşează castraveţii în borcan, iar printre ei felii de morcov,
frunze de telina şi catei de usturoi. Se toarnă oţetul răcorit, împreunâ cu boabele
de piper. Deasupra se pun boabe de mustar sau frunze de vişin bine spălate,
care menţin castraveţii tari. Se leagă borcanul cu hartie pergament. Se pun la
cămară, iar după circa 10 zile se pot întrebuinţa.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu