vineri, 23 aprilie 2010


Budincă de orez cu prune uscate


Ingrediente: ¼ kg prune uscate,
½ linguriţă sare,
1 cană orez nefiert,
1 lingură unt,
3 linguri miere,
2 ouă,
puţină scortisoara.
Se spală prunele uscate în apă călduţă şi se înmoaie de seara într-un litru de apă
caldă. A doua zi se adaugă scorţişoară, mierea şi sarea şi se dă în câteva clocote. Se adaugă
orezul curăţat şi spălat şi se pune Ia fiert la foc mic până când zeama scade aproape
complet.
Albuşurile se bat spumă, se adaugă 2 linguri de miere şi o lingură zeamă de lămâie.
Când orezul este aproape rece, se amestecă cu untul, gălbenuşurile, prunele strecurate de
zeamă, făina şi la urmă cu spuma.
Se toarnă în cratiţă unsă cu margarina.Se coace la foc potrivit 30-40 minute.
Se serveşte caldă sau rece

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu