sâmbătă, 24 iulie 2010

Leacuri si retete naturiste ( A )

Leacuri si retete naturiste  ( A )


Accident vascular: (reţeta mânăstirească), rădăcină spânz de mărimea palmei, se toacă, se pun 2 litri de apă călduţă, se lasă la căldura camerei la macerat până face floare deasupra, se filtrează. Se înmoaie un tifon pus în 4 în lichid, se pune pe cap, se acoperă cu un fes timp de 1 ora, apoi se usucă părul la aer. Tratamentul se face o dată pe zi timp de 7 zile.

Afte şi abcese; frunze de morcov 100 g. Într-un litru de apă se fierb şi se face gargară pentru a cicatriza.

Artrită temporo-mandibulară
; amestec de ceaiuri de coada calului, mesteacăn, soc, urzică, lemn dulce, dietă, reflexoterapie, acupunctură


Arteroscleroză, fragilitate vasculară; pulbere de cătină 1 linguriţă de 4 ori/zi, pe stomacul gol, ajută la elasticitatea şi integrităţii vasculare. Efecte miraculoase se obţin cu ajutorul amestecului format din, 1 linguriţă pulbere de cătină, una de polen şi una de miere, 4 linguriţe/zi, timp de 2 luni. S-au recuperat destul de repede şi pacienţii cu accidente vasculare.(vezi, medicamente…)
Coada calului, 3 – 4 linguriţe pulbere/zi, cu vârsta cantitatea de siliciu scade din organism, determinând rigidizarea si scleroza vaselor de sânge, planta conţine cea mai mare cantitate de siliciu solubil, în cure de 2 – 3 luni.

Astenia, oboseala; tinctură de smirnă 20 – 30 pic, diluate în puţină apă, de 4 – 6 ori/zi. Efect înviorător puternic, stimulând circulaţia cerebrală, favorizând activitatea intelectuală. Se va folosi numai smirna procurată din farmaciile şi magazinele naturiste.
Macerat de isop, (1 linguriţă plantă într-un pahar de apă, la tremperatura camerei, se macerează de seara până dimineaţa) ½ litru îndulcit cu miere. Tratamentul durează 21 zile. Cu acţiune tonica asupra psihicului, favorizează concentrarea şi alungă gândurile negre.
Ulei de somon (omega 3), reduce nivelul colesterolului, fluidificặ sângele, regleazặ tensiunea, ajutặ inima sặ funcţioneze normal. Ceai de sunặtoare şi tei îndulcit cu miere, ajutặ pentru un somn liniştit.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu