vineri, 23 aprilie 2010


Tort Noapte - Zi


Timp de preparare: 40 min
Ingrediente:
Blatul: 6 oua, 1 cutie de instant budinca de ciocolata, ½ pahar zahar
Crema: 2 cutii de smintina pentru frisca, 1 pahar lapte, o cutie de instant puding de vanilie
Sirop: 2 lingurite ness cafe + 1 lingurita zahar + ½ pahar apa calda
Sos de ciocolata: 150 g ciocolata amaruie, 2 linguri lapte, 2 oua
Mod de preparare:
Se incalzeste cuptorul la 180 de grade
Blatul: se separa albusurile de galbenusuri. Se bat albusurile spuma cu zaharul, se adauga
galbenusurile batute bine si cutia de budinca instant. Se unge o tava de tort cu unt, se toarna in
tava si se da la cuptor circa 20-25 de minute. Cind blatul , este gata se lasa sa se raceasca si se
stropeste cu siropul de ness cafe.
Crema: se bate frisca cu paharul de lapte si budinca instant cu foarte mare atentie sa nu
devina ca untul.
Se unge blatul cu crema.
Sosul de ciocolata: se topeste ciocolata , impreuna cu cele 2 linguri de lapte. se adauga cele 2 galbenusuri, amestecindu-se repede sa nu se coaguleze. Deoparte se bat spume cele 2 albusuri si se amesteca cu sosul de ciocolata. Se toarna cald peste prajitura. Se da la frigider minimum 2 ore inainte de servire.Se poate orna o farfurie cu sos de ciocolata, de presarat
citeva nuci tocate si se aseaza felia de tort pe farfurie.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu