sâmbătă, 24 aprilie 2010

Omleta mediteraneana

Ingrediente:
 2 linguri ulei
 5 oua batute
 225 g dovlecei taiati felii subtiri
 1 lingura sos Pesto

100 g Mozarella taiata cubulete
 1 lingura busuioc proaspat pentru ornat
Mod de preparare:
Se incinge cuptorul. In ulei se caleste ceapa 2-3 minute. Se adauga dovleceii si se tin pana
devin maronii si moi.
Se bat ouale cu sosul Pesto. Se adauga Mozarella si se asezoneaza. Se toaena ouale peste
dovlecei si se tine la foc mic 5 minute.
Se da tigaia la cuptor inca 5 minute.
Se orneaza cu busuioc, se serveste cu salata verde si paine prajita.
 

Sos Pesto

Ingrediente:
1 legatura de busuioc proaspat
200 g parmesan
1/2 legatura de patrunjel proaspat
3-4 linguri seminte de pin
piper dupa gust
4 cuburi de usturoi (5 catei)
4-5 linguri de ulei de masline
Preparare:
Toate ingredientele de mai sus, se pun intr-un blender si se amesteca pana cand se formeaza o pasta. Uleiul sa nu se puna tot de la inceput, el se adauga cate o lingura odata. Daca sosul obtinut este prea sec, se mai poate pune inca o lingura de ulei si se mai pulseaza de cateva ori robotul.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu