sâmbătă, 24 iulie 2010

Leacuri si retete naturiste ( O - V )

Leacuri si retete naturiste ( O - V )

Otita; se pune în ureche un tampon îmbibat cu 10 - 15 pic. de propolis, soluţie alcoolică de 5 - 7 %, de 2 ori/zi. Boala este cauzată de o disfuncţie a rinichiului şi a vezicii biliare. Se consumă ceaiuri de gălbenele, lemn dulce şi păpădie. Alimentaţia cu cât mai multe legume, fructe, suc de morcovi, ţelină, usturoi, ceapă şi cât mai puţină carne.
Bronhoron; vezi infecţiile respiratorii.
Inflamaţia urechii medii sau otita acută se întâlneşte la copii, este o infecţie în urechea medie provocată de răceală. gripă, scarlatină puroiul şi scade auzul.

Tratament, se pun în ureche picături în amestec în părţi egale de tinctură de propolis cu miere, 2 pic. în ambele urechi 1 dată/zi seara. Se mai poate pune miere caldă de 2 - 3 pic., o dată /zi seara. Pentru a scăpa de durere se introduce în ureche o frunză proaspătă de muşcată, care va calma durerea şi înlătură inflamaţia
O dată pe zi se pune în ureche 1 - 2 pic. zeamă de lămâie.
Ozenă nazală, rinita atrofică; tratament la băile Techirghiol. Bronhoron, (vezi infecţiile respiratorii).
Suferinţa începe de la pubertate şi se accentuează cu vârsta, durere de cap, mucozităţi purulente şi coji uscate. Vitamina A nu este suficientă. Spălăturile cu apă sărată în nas, apoi se badijonează interiorul nărilor cu ulei de cătină, se completează tratamentul cu aerosoli şi cu antibiotic recomandat de medic.
Orice tratament ameliorează, vindecarea se face prin operaţie cu anestezie locală, care constă în strâmtarea foselor nazale, fără a modifica aspectul exterior al nasului.

Paradontoza; plante cu acţiune antiseptică, antiinflamatorie, anticicatrizantă. Spălături bucale cu ceai de muşeţel concentrat, 3 linguri la o cană de apă, de 3 – 4 ori/zi. Sau ceai de salvie, 2 linguriţe la 100 ml. de apă. Sunătoarea calmează durerile dentare, 2 linguri la 200 ml. apă, de 4 – 5 ori/zi. Masarea gingiilor grăbeşte vindecarea îmbunătăţind circulaţia sângelui. Se face direct cu degetul pe gingie, sau din exterior, prin obraji.
Esenţial este o dietă săracă în zahăr rafinat şi bogată în fibre. Importante sunt vitaminele A, C şi E, zincul, flavonidele prezente mai ales în ceapa proaspătă.

Păr bogat; se iau cantităţi egale, câte un pumn din plantele, urzică, frunze de nuc, de mesteacăn, de soc şi o tulpină încât rostopască, se pun în 2 litri de apă rece. Se fierbe, apoi vasul se acoperă cu un capac şi se lasă 5 min. Cu ½ infuzie se spală părul cu săpun de casă, se clăteşte cu apă, iar cu cealaltă ½ de infuzie se clăteşte părul, se lasă să acţioneze, nu se mai clăteşte cu apă.

Păduchi şi alţi paraziţi; 3 - 4 pic ulei de lavanda se amestecă cu 1 linguriţă de oţet, se aplică pe păr, apoi capul se acoperă timp de 3- 4 ore, pentru a forma un mediu de vapori, care vor sufoca insectele. Tratamentul se aplica 7 - 10 zile la rând.

Pistrui; se fricţionează pielea cu suc proaspăt de ceapă.
Peste o ceapă tăiată mărunt se toarnă 100 ml. oţet de mere, se lasă la macerat, 2 - 3 zile, se fricţionează pielea de 2 - 3 ori/săptămână.
Peste 2 - 3 castraveţi, tăiaţi cubuleţe, se toarnă 500 ml. lapte crud, se macerează 3 zile, apoi se aplică de 2 - 3 ori pe piele şi vor dispărea pistruii.

Rinită alergică; timp de 10 zile din lună, se beau 2 căni de ceai coada şoricelului. A 2-a lună, 10 zile se beau 2 căni de ceai trei fraţi pătraţi. A 3-a lună se beau 10 zile 2 căni de ceai de urzică. A 4-a lună se bea timp de 10 zile câte 2 căni de ceai de soc. Ordinea nu contează, toate ceaiurile sunt sub formă de infuzie şi cu ele se fac şi spălături nazale. Picăturile de extract de muguri de coacăze negru.
Zilnic înainte şi după mese se face gargară cu ceai de salvie, cu 5 - 6 pic. de tinctură de propolis. Infuzia se prepară pentru fiecare procedură. Cura durează câteva săptămâni.

Scăderea vederii; frunze uscate şi fructe de corn, se pun în apă clocotită, se lasă 2 min. la fiert, se acoperă vasul şi se lasă la răcit. La 100 ml. apă 1 lingură de plante. Seara înainte de culcare se picură în ochi câte 2 - 3 pic., apoi se pune un tifon steril umed peste pleoape. Se aplică alternativ 3 seri da, 3 seri nu.
anxietatea şi aritmia cardiacă. Creşte rezistenţa la stres şi imunitate, cura durează 3 luni.

Schizofrenia ; macerat rece de isop (1 linguriţă plantă într-un pahar cu apă, la temperatura camerei, de seara până dimineaţa) 2 – 3 pahare/zi timp de 2 săptămâni, cu una de pauză.

Scleroza; sucul de la o ½ lămâie, 1/2 pahar de apă fierbinte, 1 linguriţă de miere, se bea acest amestec seara, înainte de culcare.

Sinuzită; ca remediu intern se recomandă sucul de ceapă, decoct din frunze de eucalipt, cât mai mult ceai de cimbru, de muşeţel, sau salcie.
Bronhoron; vezi infecţiile respiratorii.

Sprâncene; lipsa lor se poate remedia cu ajutorul uleiului de ricin (mâna lui Isus), prin masarea locului de câteva ori /zi, până apare un pufuşor.

Sindrom vestibular drept necompensat; se badijonează urechea cu vată îmbibată în unguent de tătăneasă, chiar introdus şi în conductul auditiv, pusaţiile neplăcute şi durerea au dispărut.

Vârtej în urechi; ceai de vâsc, 1 linguriţă la 250 ml. apă se la să la macerat de seara până dimineaţa, apoi se încălzeşte uşor şi se bea pe stomacul gol, înghiţitură cu înghiţitură, cura se începe cu 3 ceşti/zi, timp de 3 săptămâni, apoi se beau 2 ceşti/zi seara şi dimineaţa timp de 2 săptămână, apoi se continuă cu 1 ceaşcă/zi toată viaţa.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu