sâmbătă, 24 iulie 2010

Leacuri si retete naturiste ( D - F )

Leacuri si retete naturiste ( D - F )

Degenerescenţặ macularặ; Carotenoid complex 100% naturist, creşte imunitatea organismului, se ia la 10 min. dupặ mesele principale. Are rezultate bune şi pentru cataractặ, glaucom.

Depresia, anxietatea, stresul; tratament cu lavandă tinctură (într-un borcan se pune ¾ plantă, se completează cu alcool de 70, se lasă la macerat 14 zile, agitând din când în când borcanul) 1 linguriţă la ½ pahar de apă de 3 - 4 ori/zi, pe stomacul gol, timp de 3 luni.
Sunătoarea este considerată remediul clasic antidepresiv, redând buna dispoziţie şi alungând gândurile rele , efectul ei este egal cu antidepresivele de sinteză. Mod de folosire 1 linguriţă de plantă la 1 cană de apă clocotită, de 3 ori/zi.

Ginsengul ameliorează stările de oboseală şi de stres, urmând o cură de 6 - 8 săptămâni. Planta conţine vitamina B1, B2 şi estrogen producând o stare de calm.
Valeriana conţine substanţe active extrase din rădăcină, care liniştesc nervii şi relaxează. Efectul calmant şi somnifer vine din uleiurile eterice. Se găseşte sub formă de tinctură, ceai, drajeuri.
Medicamente cu substanţe active 100% naturale, Rhodiolin (Rhodiola Roseea) şi Noni lichid (morinda citrifolia), se va vindeca sistemul nervos şi inunitar, Strong Bones 2 capsule/zi cu 30 min. înainte de masặ.
Macerat rece din petale de trandafir, de 3 ori/zi, cặte o canặ, timp de o lunặ.

Durere de cap, lovituri, vase sparte, cheaguri : miere si tămâie pisată în parţi egale se unge capul despărţind părul în cărări. Se lasă să se usuce mierea, apoi se spălă cu apă călduţă.
Cura cu lavandă ulei (se obţine numai industrial, se găseşte în magazinele naturiste), 1- 2 pic, cu puţină miere. Ca tratament îndelungat se recomandă pulberea de lavandă (vezi ficat, dischinezie biliară), 1 linguriţă de 3 - 4 ori/zi, pe stomacul gol
Uleiul de lavanda obţinut prin macerare în ulei de măsline, (nu este toxic), se foloseşte la masarea tâmplei, frunţii şi gâtului, îndepărtează cu uşurinţă durerea de cap.
Mestecarea câtorva tulpini de mặrar verzi combate durerea de cap, astenia şi stresul.

Dureri de cap, febră; tinctură muguri de plop negru, 50 pic. de 3 ori/zi

Dureri de dinţi; pe dintele dureros, se pune un tampon de vată îmbibat cu suc de ceapă.

Epilepsie; cure succesive de 40 zile, cu 10 - 20 zile pauză, se ia pe nemâncate 1 linguriţă de pulbere de brânca ursului de 3 - 4 ori/zi, cu ceai de sunătoare sau busuioc. Supra dozată dă reacţii alergice, vasodilataţie periferică şi hipotensiune.
Este o boală în care bolnavul respectă cu stricteţe indicaţiile medicului, poate duce o viaţă normală, iar crizele pot fi înlăturate de multe ori pentru toată viaţa.
Alcoolul, agravează frecvenţa şi intensitatea crizelor. Efortul fizic şi psihic prea mari sunt contraindicate. Se respectă timpul necesar de odihnă şi somn. Tratamentul prescris se ia toată viaţa în ritmul recomandat, deoarece întreruperea bruscă, poate declanşa noi crize. Uneori insuflaţia aerului în spaţiul arahnoidian, poate înlătura pentru mult timp crizele. Deci bolnavii de epilepsie nu sunt invalizi, dacă se tratează corect şi duc o viaţă cumpătată, boala se ţine în frâu
Bila de bou, care se găseşte în fiere şi se ia de la abator. Se scoate cu o seringă 5 ml. bulă, 1 vârf de cuţit de bicarbonat, 75 ml. apa distilată, 10 pic. suc de lămâie, se pun la fiert, amestecă bine, se dau în câteva clocote.
Prima săptămână, 10 pic. de 3 ori/zi, în puţină apă, înainte de masă.
Săptămâna a 2 a, 15 pic. de 3 ori/zi.
Săptămâna a 3 a, 20 pic. de 3 ori/zi.
Săptămâna a 4 a, 30 pic. de 3 ori/.zi
Amestecul se păstrează la frigider, se face mereu proaspăt

Exoftalmie; eficientă o asociere terapeutică între acupunctură şi fitoterapie. Se face un amestec din seminţe de armurariu, limba mielului, albăstrele, silur, rădăcină de păpădie, şi coada şoricelului în părţi egale, se mărunţesc prin maşina de cafea, se ia 1 linguriţă de pulbere de 4 ori/zi, pe care o ţineţi sub limbă timp de 15 min. apoi se înghite cu apă plată. Aceste plante au rol de antiinflamatoare, acţionând asupra ochilor şi reglează glanda suprarenală ( care produce cortizonul). Local se pot pune comprese cu macerat rece din muşeţel, coada şoricelului, silur, albăstrele. Înainte de a face maceratul se spală plantele (se pun într-o sită şi se lasă câteva min. la jetul de apă).
Fotofobia; simptom care ţine de patologia ficatului, masaţi-vă la ceafă, la baza craniului şi punctele de la mâini şi picioare pe meridianul intestinului gros, plămân şi ficat.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu